Home Ostalo Italija počinje istragu protiv kompanija Google, Apple i Dropbox

Italija počinje istragu protiv kompanija Google, Apple i Dropbox

Izgleda da su velikani poput kompanija Google i Apple ponovo na meti evropskih država. U najnovije istrage biće uključen i Dropbox, a ukupno će ih pratiti 6 otvorenih istraga. Vlasti Italije su zabrinute zbog to što firme ne objašnjavaju na odgovarajući način kako će se podaci o korisniku prikupljati i koristiti u komercijalne svrhe. Takođe, predmet istrage će biti i klauzula o ugovoru i uslugama, i uslovi koji izuzimaju od neke odgovornosti i prevalencija engleskih verzija ugovora u odnosu na italijanski.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Ranije, tokom jula, Italija je pokrenula istragu protiv Amazon i Apple-a u vezi Beats slušalica. Vlasti žele da saznaju da li su se dve kompanije dogovorile da spreče maloprodaju van zvaničnog Apple programa da prodaju Beats i druge Apple proizvode. Velike tehnološke kompanije suočavaju se sa povećanim pritiskom regulatora za zaštitu konkurencije u SAD-u i Evropi.

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Američko Ministarstvo pravde možda će predstaviti svoj slučaj protiv Google-a kasnije tokom ovog mesecaApple je u sporu sa Epic Games zbog pravila App Store-a, dok je slučaj koji se vodi protiv Amazona sve jači. Teško je za sada proceniti koliko će bilo koja od otvorenih istraga biti efikasna u promeni ponašanja najvećih korporacija na svetu.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

(pcpress)