Home Ostalo Električna i Autonomna Vozila Kako je vlasnica Tesla automobila nadmudrila lopove

Kako je vlasnica Tesla automobila nadmudrila lopove

Sve je više priča u kojoj su glavni junaci pametna vozila, koja na kraju nadmudre i ismeju kriminalce. Jedna takva moderna basna dogodila se nedavno, kada je vlasnica Tesla Model 3 automobila uspela da nadmudri lopove uz pomoć aplikacije.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Naime, australijanka Annabelle Brett je dobila obaveštenje da se pokrenuo bezbednosni alarm na njenom vozilu, a notifikacija je stigla preko Tesla Mobile aplikacije. Kada je stigla do garaže videla je da je automobil već ukraden, ali se odmah setila da vozilo čuva Sentry Mode snimak incidenta, te da može da prati vozilo preko aplikacije. Kada je shvatila da je vozilo u blizini pozvala je policiju, te i sama krenula u poteru. Uz pomoć Tesla Mobile aplikacije pokrenula je Valet Mode, što znači da je mogla da aktivira sirenu, farove i da otvara i zatvara krov i prozore, pusti muziku.

Pojavile se glasine kako Samsung neće uključiti punjač i slušalice u pakovanje Galaxy S21/S30 telefona

Vlasnica je preko aplikacije uspela i da uspori vozilo, a kradljivci su ubrzo napustili vozilo i pokušali da pobegnu. Jedan od njih je u žurbi zaboravio vozačku dozvolu, zahvaljujući čemu je brzo identifikovan i priveden. U svakom slučaju pričao o lopovima koji su dovoljno vješti da ukradu električni automobil, ali ne i da isključe sigurnosne sisteme istog, te izgube vozačku je zanjimljiva li i po svemu sudeći istinita.

Nova potvrda glasina kako Apple sprema sopstveni pretraživač Interneta

(pcpress)