Home Ostalo Internet Kanada uvela minimalne zagarantovane brzine broadband Interneta

Kanada uvela minimalne zagarantovane brzine broadband Interneta

216
0
SHARE

Oni koji su danas dovoljno privilegovani da imaju pristup širokopojasnom internetu velikih brzina, verovatno ne bi više mogli da zamisle život bez njega. Sasvim sigurno bi bilo teško vratiti se na kvalitet interneta koji je ispod ovih standarda.

Kanada je prepoznala da pristup internetu velikih brzina igra vitalnu ulogu u životu stanovnika ove zemlje ovih dana i zbog toga su regulatori zemlje odlučili da ga proglase kao osnovni servis za kvalitet života. CRTC, kanadski nacionalni telekom regulator, ranije je proglasio samo telefonske usluge kao suštinski servis, međutim kasnije je dodat i širokopojasni pristup internetu.

Ovaj potez je podržao investicioni paket od 750 miliona dolara koji je ubrizgala vlada te zemlje kako bi bila povezana ruralna područja zemlje. “Budućnost naše ekonomije, naš prosperitet i naše društvo, zahtevaju od nas da postavimo ambiciozne ciljeve. I da se nastavi povezivanje svih Kanađana za 21. vek” rekao je šef CRTC Žan-Pjer Blaz. Sada kad je označen kao osnovni servis, regulator je postavio minimalne brzine downloada i uploada interneta, a one iznose 50 mb/s odnosno 10 mb/s.

(benchmark)