Home Ostalo Kineski proizvođač čipova SMIC završio pod američkim sankcijama

Kineski proizvođač čipova SMIC završio pod američkim sankcijama

Odeljenje za trgovinu SAD je na listu zabrane dodalo najvećeg kineskog proizvođača čipova – SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation). Kompanija je okarakterisana kao “neprihvatljiv rizik”, te da bi oprema koju SMIC dobija mogla biti korišćena u vojne svrhe.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Ovaj potez američke administracije blokira kompanije iz sektora čipova da izvoze svoje tehnologije SMIC-u, ukoliko nemaju odgovarajuću licencu.

HMD Global za oktobar sprema 3 nova Nokia telefona

Xiaomi objavio budžetski Redmi 9A sa 6 GB RAM-a

SMIC je najnovija velika kineska firma koja je stavljena na “crnu listu”; na listu je prošle godine dodat Huawei, kao deo aktuelnog trgovačkog rata koji vode Kina i SAD.

Google je juče proslavio 22. rođendan

Cijena prosječnog telefona koje korisnici kupuju, porasla je za 10% u toku ove godine

Prema navodima, Odeljenje za trgovinu SAD je industriji kompjuterskih čipova uputilo pismo kojim ih obaveštava da eksportovanje proizvoda SMIC-u predstavlja neprihvaljiv rizik od diverzije i potencijalne upotrebe te opreme u vojne svrhe od strane Narodne Republike Kine.

Pojavile se specifikacije Nokia 7.3 5G telefona

Royole predstavio FlexPai 2 telefon

SMIC je u saopštenju istakao da proizvodi poluprovodnike i obezbeđuje servise i usluge isključivo za krajnje korisnike, te da nema nikakvih kontakata sa kineskom vojskom niti proizvodi išta za vojne potrebe.

Huami predstavio Amazfit GTR 2 i Amazfit GTS 2 pametne satove

Google će Pixel 5 telefon predstaviti 30. oktobra

(benchmark)