Home Ostalo Internet Google je juče proslavio 22. rođendan

Google je juče proslavio 22. rođendan

Google je, u skladu s trenutnom situacijom, odlučio obilježiti svoj rođendan. Simpatični Google Doodle (crtež na naslovnoj strani Google pretraživača) pokazuje virtualnu proslavu rođenana putem videokonferencije.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Kako su podsjetili na svojim stranicama, partnerstvo između osnivača Googlea, Larryja Pagea i Sergeja Brina seže u njihove fakultetske dane, kad su obojica pohađali Sveučilište Stanford. Odlučili su poboljšati način na koji se ljudi snalaze u gomili informacija na internetu i 1998. rodio se Google.

Cijena prosječnog telefona koje korisnici kupuju, porasla je za 10% u toku ove godine

Sad već dobro poznato ime zapravo je igra riječi s matematičkim izrazom koji je osmislio američki matematičar Edward Kasner tijekom razgovora sa svojim nećakom Miltonom Sirottom još davne 1920. godine. Naime, Kasner je svog nećaka upitao kako nazvati broj koji ima jedan i 100 nula. Milton je odgovorio – googol. Pojam je ušao u matematičke krugove, nakon što ga je 1940. Kasner objavio u svojoj knjizi “Matematika i mašta”.

Pojavile se specifikacije Nokia 7.3 5G telefona

Inače, riječ “google” službeno je postala dio engleskog riječnika kao glagol 2006. godine kad je uvrštena u Oxford English Dictionary.

Wikipedia sprema redizajn web stranice

Da je Google zaista postao neizostavan dio naših života najbolje govore podaci prema kojima ovj najveći Internet pretraživač svake sekunde obradi više od 40 hiljada upita, odnosno 3,5 milijardi upita svakog dana. Nije na odmet istaknuti ni da kad god upišete neki pojam u Googleovp pretraživač i stisnete “Traži”, vaš upit putuje do data centra, gdje ga obrađuje oko 1000 računara kako bi vam u roku od 0,2 sekunde vratio rezultate.

(zimo)