Home Ostalo LG je danas predstao proizvoditi mobilne telefone

LG je danas predstao proizvoditi mobilne telefone

LG je prije nešto više od mjesec dana najavio kako će krajem maja prestati proizvoditi mobilne telefone i tablete.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

LG će nastaviti pružati podršku postojećim uređajima, a premium modeli imaju tri godine softverske podrške. Neki modeli, među kojima su i mobiteli Q serije, dobit će Android 12, dok će najnoviji premium modeli otići korak dalje do Androida 13. Fabrika kompanije LG Electronics u Vijetnamu, gdje se proizvodi većina LG-jevih mobitela, biće transformisana u postrojenje za kućanske aparate. LG je već napravio tranziciju nekih svojih proizvodnih kapaciteta kako bi zaposlenici fabrike telefona ostali zaposleni. Preostali radnici iz proizvodnih linija za mobitele dobit će nove zadatke do kraja jula.

Google optuižen da je namjerno otežao pronalazak opcija privatnosti na Androidu

Postrojenje u Haiphongu je počelo s radom 2015. godine te proizvodi TV uređaje i kućanske aparate kao i telefone. Sestrinske kompanije LG Innotek i LG Display proizvode kamere i ekrane na toj lokaciji. LG je tako na putu da postane najveći proizvođač kućanskih aparata, a prodaja u drugom kvartalu je visoka i iznosi 6,3 milijarde dolara.

Huawei će zvanično predstaviti HarmonyOS početkom juna

Za one koji se pitaju šta će LG uraditi sa već proizvedenim telefonima? Ponudiće ih radnicima po simbolničnim cijenama. LG Velvet 2 Pro poznat i kao LG Rainbow, telefon sa Snapdragon 888 čipsetom i OLED ekranom od 6.8 inča će zaposleni u LG Electronics Korea moći kupiti po simboličnoj cijeni od 176 dolara.

Sve što trebate znato o BBK Electronics, kompaniji koja je najveći proizvođač mobilnih telefona na svijetu

(balkanandroid/klix)