Home Telefoni Lošija prodaja Samsung Galaxy S20 pametnih telefona no što se očekivalo

Lošija prodaja Samsung Galaxy S20 pametnih telefona no što se očekivalo

GalaxyS20

Južno Korejski Samsung nakon predstavljanja aktualne linije Galaxy S20 pametnih telefona očekivala je kako će tržište, korisnici i više nego objeručke prihvatiti Galaxy S20 modele te će se oni prodavati kao „vruće kiflice”. Ipak kako ukazuju posljednji rezultati tome i nije baš tako.

YouTube Music dobija prikaz teksta pjesama

Naime Samsung je za svoje analitičare izašao s brojkama gdje se jasno vidi kako prodaja Galaxy S20 pametnih telefona baš i ne ide prema planu. Odnosno ide čak lošije (60% prodaje aktualnih modela u odnosu na prodaju prošlogodišnjeg) nego je to bio slučaj s Galaxy S10 linijom, protekle godine. Naravno razumljivo je i zna se kako je glavni „krivac” za to COVID-19, odnosno dobro nam poznati Korona virus.

Novi renderi prikazuju iPhone 12 bez notcha

U prvu ruku analiza se odnosni na domaće tržište Samsunga, odnosno na Južnu Koreju. Čelnici Južno Korejskog diva ipak izlaze s porukom ohrabrenja te nadanju kako će nakon što COVID-19 „prođe” prodaja Galaxy S20 modela krenuti uzlaznom putanjom. Kao jedna od mjera je i ta što je Samsung na Američkom tržištu Galaxy S20 modele postavio na više nego primamljiva sniženja, no ostaje pitanje hoće li to doista privući kupce da se odluče na kupnju pametnog telefona u ovoj situaciji sada.

Google Podcast uz redizajn od sada dostupan i na iOS platformi

Još k tome nadodajmo kako su predstavljeni Huawei P40 modeli te će se navedena situacija dodatno odraziti na prodaju već predstavljenih pametnih telefona kao što su to Galaxy S20 modeli iz okrilja Južno Korejskog Samsunga.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!