Home Telefoni Manuelni noćni mod stigao na Samsung Galaxy S10 seriju

Manuelni noćni mod stigao na Samsung Galaxy S10 seriju

Samsung je prošle sedmice izdao softversku nadogradnju kojom je poboljšao performanse ultrazvučnog čitača otisaka prstiju na podržanim telefonima iz Galaxy S10 serije. Sada kojih sedam dana kasnije, stiže još jedna nadgradnja koja povećava mogućnosti kamera aplikacije.

Riječ je o najavljenom Night Modu koji korisnicima olakšava fotografisanje u uslovima slabijeg osvjetljenja. Navedena opcija nije potpuno nova, postojala je i ranije pod nazivom Bright Night, no ona se uključivala isključivo automatski, kada bi uređaj zaključio da je istu potrebno uključiti.

Od sada, odnosno od instalacije ažuriranja, Bright Night je dobio posebno mjesto u kamera aplikaciji i moguće ga je uključiti proizvoljno, kad god to korisnik poželi. Novo-stara funkcija dobila je novi, skraćeni naziv – Night. Lokacijski je smještena između ostalih modova – Food, Instagram, Panorama i dr.

Nadogradnja je teška 205.18 MB i prvo je bila dostupna korisnicima iz Šviajcarske, ali polako postaje dostupna i korisnicima iz drugih zemalja. Uz Night mod, nadogradnja donosi i najnovije sigurnosne zakrpe za april 2019 te stabilniji rad Wi-Fi-ja.

(bug)