Home Ostalo Naredni Samsung telefoni bi mogli koristiti Olympus kamere

Naredni Samsung telefoni bi mogli koristiti Olympus kamere

Za partnerstvo Nokia i Carl Zeiss, kompanije koja pravi vrhunska sočiva za optiku su vjerovatnos vi čuli. Slična situacije je sa Huaweijem i proizvođačem kamera Leica, dok najnovije partnerstvo je sklopljeno između OnePlus i Hasselblada, a sada nezvanični izveštaji iz dva nezavisna izvora navode da je Olympus postigao dogovor sa Samsung-om da im obezbedi kamere za buduće telefone, među kojima su potencijalno Samsung Galaxy Fold 3 i Galaxy S22.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Čak i bez ovog partnerstva, Samsung je ponudio jedne od najboljih kamera u svetu mobilnih telefona (na modelima Galaxy S21 i Galaxy Z Fold 2), a ekspertiza koju Olympus ima na tom polju i njihova napredna tehnologija rezultovaće kvalitetom fotografija koja još nije viđena na mobilnim telefonima. Trenutni zvanični status ovog partnerstva nije poznat (bar ne u javnosti), a pominje se da ove dve kompanije možda već rade na specijalnoj ediciji Fold telefona. Ovo se poklapa sa zvaničnim saopštenje koje je Olympus izdao pre nekoliko meseci, u kome je navedeno da u 2021. godini planira kolaboraciju sa drugim kompanijama.

Hakovanje Facebooka pokazalo da Mark Zuckerberg koristi aplikaciju Signal

Da li je ovo tačno saznaćemo u narednim mesecima. Neke druge, takođe nezvanične informacije navode da Samsung radi na novom procesoru sa kodnim imenom „Olympus“, što može da bude potvrda prethodnih informacija, ali i izvor nesporazuma (ako su pogrešno povezani ime procesora sa kompanijom Olympus). Ako do saradnje dođe, Olympus će se pridružiti prestižnoj grupi koju čine Leica i Hasselblad, koja obezbeđuje tehnologiju kamera i optike za proizvođače telefona.

Američka kompanija sprema COVID-19 senzore za telefon

(pcpress)