Home Ostalo Internet Pobuna u Facebooku, zaposleni otvoreno hvale Twitter

Pobuna u Facebooku, zaposleni otvoreno hvale Twitter

Mark Zuckerberg doživio je da njegovi zaposleni otvoreno hvale konkurenciju, a kritikuju Facebook. Naime, Twitter je objavu američkog predsjednika Donalda Trumpa vezanu za nasilne demonstracije uzrokovane ubistvom Georgea Floyda da kad počne pljačkanje, počinje i pucnjava uklonio s njegova profila.

Dok je Twitter procijenio da ta objava podtiče na nasilje, Zuckerberg je procijenio da dok je ona duboko uvredljiva, u stvari ne krši pravilo protiv poticanja na nasilje na toj društvenoj mreži. Kritike zaposlenih u Facebooku dolaze i iz najviših krugova te kompanije, a Reuters je identificikova da je nekoliko javnih objava u kojima se kritijuje šef Facebooka došla od viših menadžera u toj kompaniji.

Mark nije u pravu i dajem sebi zadatak da na najglasniji mogući način promijenim njegovo mišljenje, napisao je na Ryan Freitas na svom profilu na Twitteru, na kojem stoji da je on direktor dizajna proizvoda na Facebookovu News Feedu. Freitas je napisao i da je pokrenuo lobi unutar kompanije u kojem više od 50 njegovih kolega da se promijeni Zuckerbergova odluka.

Radim u Facebooku i ne ponosim se tim kako trenutno izgledamo. Većina kolega s kojima sam razgovarao isto tako razmišlja. Želimo da nas čuje, napisao je Jason Toff, još jedan od Facebookovih direktora. Zvanično Facebook nije reagovao na unutrašnju pobunu. Toff je ujedno i jedan od zaposlenih u Facebooku, koji je organizovao prikupljanje sredstava za neprofitne grupe koje pomažu demonstrantima u Minnesoti.

Zuckerberg je nakon brojnih kritika u ponedjeljak objavio da će Facebook donirati 10 miliona dolara za borbu protiv socijalnih nepravdi, ali ne odustaje od svog stajališta o Trumpovim objavama.

Znate li da Balkan Android možete pratiti i putem Vibera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(zimo)