Home Android Telefoni Pojavile se fotografije Xiaomi telefona sa savitljivim ekranom

Pojavile se fotografije Xiaomi telefona sa savitljivim ekranom

Na društvenoj mreži Weibo, u sada već obrisanoj objavi, pojavile su se fotografije navodnog Xiaomi preklopnog smartfona sa savitljivim ekranom. Da je riječ o Xiaomi uređaju pokazuje korisnički interfejs, odnosno MIUI 12 koji se vidi na fotografijama.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Ovo je lista 27 uređaja koji dobijaju MIUI 12.5 nadogradnju

Iz fotografija se može uočiti centralna brazda na ekranu uređaja, što sugeriše mogućnost preklapanja, vjerovatno u stilu Samsung Galaxy Fold modela. Osim MIUI-a 12, na fotografijam na kojima su prikazana podešavanja vidi se 256GB interne memorije. Ono što se ne može uočiti je prednja kamera, pa je moguće da ovaj uređaj koristi kameru ispod ekrana ili možda da u otvorenom položaju ni nema prednju kameru.

Amerikanci na crnu listu stavili i Xiaomi

Samsungove prve kamere ispod ekrana neće biti na telefonu

Riječ je o prototipu jer Xiaomi još zvanično nije ušao na tržište telefona sa savitljivim ekranom. To je tržište i dalje rezervisano za uređaje visoke cjenovne kategorije, imajući u vidu troškove razvoja novog oblika telefona. S obzirom da je Xiaomi, koji je nedavno postao treći najveći proizvođač telefona ispred Apple, proglašen sponzorom kinske vojske od strane američke administracije, moguće je da će kompanija resurse preusmjeriti na ojačavanje logistike u slučaju da im se dogodi ista sudbina kao i Huaweiju, pa možda ovaj tip Xiaomi telefona uskoro ne vidi svjetlo dana.

Star Wars: Battlefront II je besplatan na Epic Games prodavnici

Android 12 bi trebao dobiti novi način hibernacije aplikacija

(mobhr)