Home Android Android 12 bi trebao dobiti novi način hibernacije aplikacija

Android 12 bi trebao dobiti novi način hibernacije aplikacija

Google možda radi na novoj funkciji hibernacije za sledeću verziju Androida ili Android 12. Funkciju hibernacije prvi je otkrio XDA Developers tim, a omogućiće korisnicima da zaustave rad aplikacija u pozadini.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Ovo je otkriveno u Android Open Source (AOSP) i trebalo bi da pomogne da se poboljša životni vek baterije na uređajima, a istovremeno da pomogne proizvođačima originalne opreme da poboljšaju sigurnost. Iako naziv novog operativnog sistema za pametne telefone još nije poznat, njegovo predstavljanje se očekuje tokom ove godine. Prvi preview za Android 12 bismo mogli dobiti već do marta.

Samsung zvanično predstavio Exynos 2100 čipset

Hibernacija već postoji u Androidu, ali trenutno je uglavnom u rukama programera aplikacija i samog operativnog sistema. Trenutno je moguće prevući aplikaciju sa ekrana za nedavno korišćene, kako bi se obezbedilo da se ne zadržava predugo. Sa novim sistemom, Google će verovatno omogućiti korisnicima da izaberu koje bi aplikacije odmah trebale da pređu u stanje hibernacije.

S Pen olovka bi ipak mogla biti dio Samsung Galaxy S21 Ultra paketa

Očekuje se da će Google olakšati i pokretanje drugih prodavnica aplikacija na Androidu sa sledećom verzijom. Kompanija je nedavno u objavi istakla da će ovo biti deo povratnih informacija koje su stigle od velikog broja programera.

Elon Musk savjetuje da koristite Signal

(benchmark)