Home Android Telefoni Pojavili se novi renderi OnePlus 9 telefona

Pojavili se novi renderi OnePlus 9 telefona

OnePlus, je osnovan sa filozofijom „flagship killera“, odnosno brenda koji donosi uređaje sličnih performansi premumum uređajima drugih proizvođača, ali po daleko nižoj cijeni. Sada polako postaje sijenka samog sebe, sa uređajima koji preskaču granicu 1000 dolara te predstavljanjem jeftinijih uređaja koji po svojim karakteristikama djeluju prilično generički.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Naravno da će jeftinijim modelima zauzeti veći tržišni udio, ali iz svega je vidljivo da se politika kompanije mijenja iz temelja. Napomenimo i to da je izvršni direktor kompanije i jedan od tvoraca OnePlus branda Carl Pei nedavno napustio kompaniju, dok je drugi, Pete Lau dobio funkcije unutar BBK grupacije koja je vlasnik brenda, odnosno sada ja zadužen za sinergiju OnePlus, Oppo i Realme brendova, A hoće li se nova strategija isplatiti, vrijeme će pokazati.

Huawei P50 bi navodno trebao dobiti tečna sočiva kamere

Jednu od ključnih uloga odigrat će i sljedeći top model – OnePlus 9, koji će navodno biti predstavljen u martu, dakle, dva mjeseca ranije nego što smo očekivali s obzirom na dosadašnju dinamiku. Posljednje glasine koje prate ovaj uređaj, a vjerojatno i njegovu Pro verziju, sugerišu da neće doživjeti veće promjene u dizajnu.

Pojavili se renderi Samsung Galaxy S21/S30 telefona

Tako su na osnovu dostupnih informacija, koje donosi LetsGoDigital, sada nastali prvi CAD renderi i video, gdje možemo vidjeti kako će uređaj otprilike izgledati. Što se unutrašnjosti tiče, za pretpostaviti je da će OnePlus 9 donijeti najnoviji Qualcommov Snapdragon 875 i dovoljno memorije i za najzahtjevnije korisnike, ali isto tako možemo pretpostaviti da će cijena prijeći magičnu granicu od 1000 evra. Kako će izgledati specifikacije kamere i ostali aspekti uređaja, ostaje za vidjeti.

Spisak Xiaomi telefona za koje se očekuje MIUI 13 nadogradnja

(mobhr)