Home Ostalo Gadgeti Pored Xbox X konzole, Microsoft će predstaviti i jeftiniju Xbox S konzolu

Pored Xbox X konzole, Microsoft će predstaviti i jeftiniju Xbox S konzolu

Još nas vrlo malo vremena dijeli od početka prodaje nove generacije konzola koje će vjerojatno biti najpoželjniji poklon za većinu gamera nadolazećeg prazničnog perioda. Microsoft i Sony već su mnogo toga otkrili o novim konzolama, ali sve dosad glavna nepoznanica bila je cijena. Nakon što su se juče mrežom proširile nove informacije o jeftinijoj verziji nove generacije Xboxa, iz Microsofta su danastokom jutra te glasine potvrdili putem Twittera.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Pored Xboxa Series X, Microsoft je sada predstavio i model Series S, koji će se na tržištu pojaviti po prihvatljivoj cijeni od 299 dolara. Cijena snažnije konzole, prema svim dosadašnjim glasinama, trebala bi iznositi 499 dolara te se može očekivati da će slično stajati i novi PlayStation (iako dugo kruže glasine da će Xbox Series X biti jeftiniji od PS 5).

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

Samsung i ove godine ostaje najveći proizvođač telefona

Skuplja konzola, naravno, biće snažnija pa se tako spominju jači procesor i bolja grafika, više memorije te podrška za 4K, a tek kada se obje konzole pojave u prodaji, odnosno kada se pojave prve recenzije, moći ćemo zaključiti kolike su zaista razlike između modela X i S i koliko je iskustvo igranja na skupljoj konzoli bolje. S cijenom od 299 dolara, Xbox Series S zaista bi mogao biti prihvatljiv velikom broju gamera koji će po relativno pristupačnoj cijeni dobiti konzolu nove generacije na kojoj će moći pokretati sve nove naslove.

Pojavile se prve konkretne informacije kada stiže Huawei HarmonyOS

Ako imate iPhoneveće su šanse putem Tindera i sličnih aplikacija za muvanje u odnosu na vlasnike Androida

Obe nove Microsoftove konzole na tržištu bi se trebale pojaviti 10. novembra, a možemo očekivati kako bi se oko tog datuma u prodaji mogao pojaviti i PlayStation 5. Sonyjeva konzola takođe ima dvije verzije – glasine kažu da će digitalna verzija koštati 399 dolara, dok će se klasična verzija na kojoj će se moći igrati i igre s diskova moći kupiti za 499 dolara.

Huawei će SAD koštati 1.8 milijardi dolara

Video koji demonstrira na koji način funkcioniše rotirajući ekran LG Wing telefona

(zimo)