Home Android Telefoni Predstavljen OnePlus 8T telefon

Predstavljen OnePlus 8T telefon

Kompanija OnePlus je zvanično predstavila svoj najnoviji premijum telefon – OnePlus 8T, koji stiže sa nekoliko većih nadogradnji.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Jedna od glavnih karakteristika OnePlus 8T telefona jeste podrška za novi Warp Charge 65, koji bateriju telefona do vrha puni za 39 minuta. Baterija ima kapacitet od 4500mAh, a 12 senzora temperature obezbeđuje bezbedan rad. Punjač ima USB-C port, a pored Warp Charge-a podržava i USB Power Delivery standard do 45W, pa se brzo može puniti i laptop, Nintendo Switch ili neki drugi gedžet.

Promo fotografija za Huawei Mate 40 Pro prikazuje osmougaoni modul kamere

Druga velika izmena na telefonu je ekran, koji sada stiže sa frekvencijom osvežavanja od 120Hz kao kod OnePlus 8 Pro modela. Panel je i dalje 6.55-inčni AMOLED, sa 1080p+ rezolucijom. Ekran ima precizan prikaz boja i maksimalno osvetljenje do 1000 nita (uz novi AI koji fluidno vrši podešavanja između 8192 nivoa osvetljenja).

Porasla prodaja Samsung telefona na uštrb Huaweija

Ovo je i prvi OnePlus telefon koji ima Always On Display mod, a kompanija je instalirala 11 različitih dizajna za ovaj displej. Za dodatna prilagođavanja, AI algoritam će izabrati najbolje portretske snimke iz Gallery i ponudiće ih kao Always On Display pozadinu.

Sve što je Apple prećutio na iPhone 12 predstavljanju

OnePlus 8T pokreće Snapdragon 865 čipset, koji omogućava brže učitavanje zahvaljujući nadogradnji na UFS 3.1 skladište. Tu su skladišni kapaciteti od 128GB i 256GB, a tu je i 8GB i 12GB LPDDR4X RAM-a. Operativni sistem je Android 11 od samog starta.

Vivo IFEA je telefon sa odvojivom kamerom

Kada su u pitanju kamere, telefon stiže sa 48MP IMX586 glavnim senzorom, 16MP ultraširokom kamerom, kao i 5MP makro i 2MP senzorom dubine. Video kamera dobija sopstveni Portrait mod, a zahvaljujući AI algoritmu može da detektuje ljude i da zamućuje pozadinu iza njih. Prerađen je i Nightscape mod za proizvodnju živopisnijih boja i čistijih detalja.

Pojavila se nova društvena mreža pod imenom – Telepath

OnePlus 8T će na objavi biti dostupan u Aquamarine Green i Lunar Silver boji, a prvo će se pojaviti na tržištu Indije. U Evropu telefon stiže od 20. oktobra, po ceni od 600 evra za 8/128 GB model i 700 evra za 12/256 GB verziju.

(benchmark)