Home Ostalo Qualcomm objavio svoj novi premium čipset, Snapdragon 888

Qualcomm objavio svoj novi premium čipset, Snapdragon 888

Qualcomm je zvanično predstavio Snapdragon 888 čipset (zvanično Snapdragon 888 5G Mobile Platform) tokom svog Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2020 događaja. “Broj osam predstavlja naš premijum rang više od decenije, a ova platforma je oličenje premijum čipseta. U pitanju je naša najnaprednija platforma ikada i pokrenuće novu eru za mobilnu industriju“, istakao je Alex Katouzian, viši potpredsednik i generalni menadžer mobilnog odeljenja u Qualcomm Technologies.

Xiaomi i zvanično zauzeo treću poziciju najvećih proizvođača mobilnih telefona | Balkan Android

U kombinaciji sa trećom generacijom Qualcomm Snapdragon X60 5G modema, Snapdragon 888 omogućava globalnu kompatibilnost nudeći mmWave i sub-6 za sve veće opsege širom sveta, kao i podršku za global multi-SIM, SA, NSA i Dynamic Spectrum Sharing.

Xiaomi i zvanično zauzeo treću poziciju najvećih proizvođača mobilnih telefona

Čipset ima šestu generaciju Qualcomm AI Engine-a, uz Qualcomm Hexagon procesor za poboljšane AI performanse. Tu je i Qualcomm Sensing Hub druge generacije, Snapdragon Elite Gaming treće generacije za značajnu nadogradnju Qualcomm Adreno GPU performansi.

Čekao 36 sati ispred prodavnice kako bi prvi kupio PlayStation 5

Kada su u pitanju telefoni, na koje Snapdragon 888 5G Mobile Platform stiže, Qualcomm je objavio da će čipset biti dostupan za ASUS ROG Phone, Black Shark (prvo tromesečje 2021), Nubia RedMagic, Oppo Find X seriju. Realme je najavio premijum 5G telefon sa novim Qualcomm čipom, kao i LG. OnePlus će svoj premijum telefon sa Snapdragon 888 čipom predstaviti tokom prve polovine naredne godine.

Huawei P50 bi navodno trebao dobiti tečna sočiva kamere

Dolazeći Xiaomi Mi 11 premijum telefon će biti jedan od prvih modela koji će koristiti Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform.

Pojavilo se više detalja o Microsoft planovima da Windows 10 dobije mogućnost pokretanja Android aplikacija

Qualcomm je sklopio partnersatvo i sa kompanijama Lenovo, MEIZU, Motorola, Sharp i ZTE, koji će objaviti telefone sa najnovijim čipsetom. Kompanija će više detalja o Snapdragon 888 čipu objaviti sutra, tokom drugog dana Tech Summit 2020 događaja.

(benchmark)