Home Ostalo Internet Rusija najavljuje da će blokirati Twitter

Rusija najavljuje da će blokirati Twitter

Ruske vlasti najavljuju da će blokirati društvenu mrežu Twitter u narednih mesec dana, osim ukoliko kompanija ne udovolji zahtevima za uklanjanje određenog sadržaja. Pretnje su usledile nakon višenedeljnih tenzija između Rusije i Twitter-a.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Twitter i ostale društvene mreže dobile su tužbu od ruskih vlasti jer su pozivale korisnike da učestvuju u nacionalnim protestima zbog zatvorske kazne Alekseja Navaljnog, jednog od glavnih kritičara predsednika Vladimira Putina. Regulatorni organi u Rusiji su 10. marta blokirali Twitter zbog toga što nije uklonjen zabranjeni sadržaj koji je prikazivao tvitove o dečijoj pornografiji, upotrebi droge i komentare koji podstiču decu na samoubistvo.

Xiaomi Mi 11 Pro i Mi 11 Ultra telefoni će imati dodatni ekran sa zadnje strane telefona

Ruske novinske agencije izvestile su da je pretnja blokadom Twitter-a došla od zamenika šefa Odbora za nadzor komunikacija Rusije, Vadima Subotina. On je izjavio da ukoliko kompanija ne bude ispunila navedene zahteve, biće blokirana u narednih mesec dana bez sudskog naloga.

Xiaomi Mi 11 Pro i Mi 11 Ultra telefoni će imati dodatni ekran sa zadnje strane telefona

Kao odgovor na izjave ruskog funkcionera, Twitter je naveo da kompanija ima stroga pravila kojima sprečava promociju seksualnog dečijeg sadržaja, samoubistva, samopovređivanja i ne dozvoljava bilo kakvo nezakonite aktivnosti. Takođe, kompanija se zalaže za slobodu govora širom sveta i iskazuje zabrinutost zbog sve snažnijih pritisaka da se zaustavi javni dijalog.

AnTuTu banovao Realme GT telefon nakon što su pronašli dokaze o varanju u testovima

(pcpress)