Home Android Telefoni Samsung najavio Galaxy A12 i Galaxy A02S telefone

Samsung najavio Galaxy A12 i Galaxy A02S telefone

Korejska kompanija je najavila da će u sledećoj godini na evropskom tržištu lansirati dva telefona iz entry-level klase, Galaxy A12 i Galaxy A02S.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

A12 će biti naslednik modela A11, i doneće ekran od 6.8 inča, HD+ rezoluciju, osmojezgarni procesor, senzor otiska prsta postavljen sa bočno i bateriju od 5.000 mAh. Na zadnjoj strani imaće četiri kamere, glavnu rezolucije 48 MP, ultraširoku kameru od 5 MP i dve kamere od 2 MP (makro i senzor dubine), dok će prednja kamera imati 5 MP.

Ovo je top 5 najpopularnijih proizvođača telefona u Evropi

A02S će imati manje impresivne karakteristike. Imaće istu veličinu i rezoluciju dispelja, ali će nuditi manje RAM-a i prostora za podatke (3 GB i 32 GB). Razlika će biti i u kamerama – glavna kamera će imati 13 MP, a posedovaće još dve kamere od po 2 MP za makro fotografije i dodavenje efekta dubine. Da bi se maksimalno smanjili troškovi, A02S će imati stariji Micro USB port (dok će A12 imati USB-C), a telefon neće imati ni senzor otiska prsta.

Microsoft navodno planira da Windows 10 naredne godine dobije mogućnost da pokreće Android aplikacije

Cena za A12 će se kretati od 179 evra za model sa 3 GB/32 GB memorije, dok će varijanta sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke koštati tek nešto više – 199 evra. A02S će koštati samo 150 evra. Prema najavama, A12 će biti u prodaji u Evropi od januara sledeće godine, a A02S od februara. Za sada nije poznato da li će oni biti dostupni i na drugim tržištima van Evrope.

Spisak Xiaomi telefona za koje se očekuje MIUI 13 nadogradnja

(pcpress)