Home Android Telefoni Samsung navodno planira samo Exynos verziju Galaxy S21 telefona

Samsung navodno planira samo Exynos verziju Galaxy S21 telefona

Već godinama Samsungovi premijum telefoni stižu sa Qualcomm i Exynos čipsetovima u zavisnosti od tržišta. Međutim, prema najnovijim glasinama, izgleda da bi Samsung mogao odbaciti Qualcomm čipsetove sa Galaxy S21 linije telefona, koji će se pojaviti naredne godine. Umesto toga, južnokorejska kompanija će se u potpunosti oslanjati na sopstvene Exynos čipove.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi se Samsung mogao odlučiti na ovakav potez. Jedan od njih su troškovi, s obzirom na to da glasine sugerišu da će Qualcomm Snapdragon 875 biti značajno skuplji od Snapdragon 865 modela. To bi značilo da bi Samsung morao da poveća cenu svojih telefona ili da ostvari manju zaradu.

Ljudi koji vijesti konzumiraju sa društvenih mreža su skloniji teorijama zavjere

Drugi razlog bi mogao biti to da Samsung želi da iskoristi sličnu taktiku koju Apple planira da primeni, a to je manje oslanjanje na eksterne dobavljače delova. Naravno, pomenute informacije nisu potvrđene, pa ih je potrebno uzeti sa rezervom.

Novi Android zloćudni software se širi SMS porukama

Samsung Exynos čipovi su tokom godina stekli lošu reputaciju, a veliki deo onih koji poseduju Exynos telefone ističu da ovi modeli ne ostvaruju performanse na nivou koji nude Qualcomm Snapdragon modeli.

LG navodno sprema telefon sa ekranom koji se može urolati

(benchmark)