Home Ostalo Samsung sprema ISOCELL GN2 senzor kamere od 50 megapiksela

Samsung sprema ISOCELL GN2 senzor kamere od 50 megapiksela

Samsung je predstavio svoj novi 50MP senzor za kamere, pod nazivom ISOCELL GN2. U pitanju je naslednik prošlogodišnjeg GN1 modela, a stiže sa većim pikselima, manjom potrošnjom i potpuno novom PDAF tehnologijom, pod nazivom Dual Pixel Pro.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

ISOCELL GN2 ima senzor od 1/1.12″, nudi piksele veličine 1.4μm za detaljne fotografije u standardnim uslovima. Novi senzor nudi mogućnost kreiranja 100MP fotografija preko preko preraspoređivanja boja piksela i koristi “inteligentni re-mozaični algoritam”. U realnosti, 100MP fotografije predstavljaju tri 50MP sloja zelene, plave i crvene, koji se potom spajaju i skaliraju kako bi se proizvele fotografije visoke rezolucije.

Huawei širi poslovanje na uzgoj svinja

Senzor je i Samsungov prvi sa Dual Pixel Pro tehnologijom. Umesto verzikalnog deljenja crvene, zelene i plave, nova tehnologija zelene piksele deli horizontalno. Očekuje se da će ovo omogućiti brži i precizniji autofokus u uslovima slabijeg osvetljenja ili za objekte koji se brzo kreću.

Samsung obećao 4 godine sigurnosnih ažuriranja za svoje Android telefone

Ostale specifikacije Samsung ISOCELL GN2 senzora uključuju Smart ISO Pro za kreiranje instant HDR fotografija, kao i snimanje videa od 1080p @ 480 fps ili 4K @ 120 fps. Samsung je potvrdio da se senzor već nalazi u masovnoj proizvodnji.

Epic Games Store poklanja Rage 2 i Absolute Drift igre

(benchmark)