Home Windows Windows PC Samsung sprema laptop sa Exynos 2200 čipsetom

Samsung sprema laptop sa Exynos 2200 čipsetom

Prema navodima iz Južne Koreje, koji citiraju neimenovane dobavljače i partnere kompanije SamsungExynos čipset naredne generacije sa AMD grafikom će se pojaviti kasnije tokom ove godine pod Exynos 2200 brendom. Izveštaj takođe sugeriše da će Exynos 2200 rešenje pokretati ARM Windows 10 Samsung laptop, koji se očekuje tokom druge polovine 2021.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Južnokorejski proizvođač je prošlog meseca potvrdio da sa kompanijom AMD radi na kreiranju mobilnog GPU-a naredne generacije, koji će se pojaviti u Samsungovim budućim premijum proizvodima. Nije pomenuto o kom konkretno uređaju se radi, a mnogi su pretpostavili da je u pitanju Galaxy telefon.

Sony IMX800 je prvi kamera senzor od 1 inča u mobilnim telefonima

Međutim, Exynos 2200 SoC bi mogao biti deo Samsungovih dugoročnijih planova da na tržištu konkuriše Qualcommu u segmentu prenosivih računara. Samsungov misteriozni Windows 10 laptop sa Exynos 2200 čipom će, prema navodima, postaviti temelj u naporima Samsunga da parira Qualcommu na ARM tržištu laptopova. Samsung je ranije predstavio nekoliko ARM Windows 10 laptopova, ali su oni koristili Qualcomm Snapdragon čipove.

Xiaomi predstavio Redmi K40, Redmi K40 Pro i Redmi K40 Pro+telefone

Za sada nema detalja o specifikacijama Exynos 2200 čipseta. Takođe, nije poznato da li će ovo biti Samsungov jedini premijum čip sa AMD GPU-om koji ćemo videti ove godine, kao ni da li će pokretati i telefone i laptopove ili je dizajniran samo za notebook uređaje.

Samsung sprema ISOCELL GN2 senzor kamere od 50 megapiksela

(benchmark)