Home Ostalo Samsung sprema sopstveni ISOCELL Vizion 3D ToF senzor

Samsung sprema sopstveni ISOCELL Vizion 3D ToF senzor

Samsung je nedavno, kod EUIPO (European Union Intellectual Property Office) organizacije, podneo zahtev za patent koji bi se mogao pojaviti na Galaxy S21/S30 seriji telefona naredne godine. Opis takozvane ISOCELL Vizion kamere savršeno odgovara karakteristikama koje ima i 3D ToF senzor.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Prema nekim izvorima, 3D ToF senzor je izostao sa Galaxy Note20 linije zbog toga što je Sony bio preokupiran porudžbinama ovog senzora od strane kompanije Apple. Zbog toga je Samsung odlučio da stvari preuzme u svoje ruke i da kreira sopstveni senzor za Galaxy S liniju za narednu godinu. S druge strane, postoje i glasine koje ističu da dolazeća S serija neće imati 3D ToF senzore.

Kineski Vivo razvio novu generaciju RGBW senzora koji prima 160% više svjetla

Opis u okviru patenta ukazuje na neke karakteristike, a jedna od njih je prepoznavanje crta lica, u slučaju da Samsung odluči da senzor smesti s prednje strane.

Epic Games poklanja Watch Dogs 2, Football Manager 2020 i Stick It To The Man! igre

Ne postoje garancije da će se Samsungov ISOCELL Vizion senzor pojaviti na dolazećoj Galaxy S liniji telfona, ali je svakako jasno da južnokorejska kompanija razmatra mogućnost proširenja svog proizvodnog portfolija i osamostaljivanja na polju pomenutih senzora.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

(benchmark)