Home Ostalo Samsung zvanično predstavio Exynos 2100 čipset

Samsung zvanično predstavio Exynos 2100 čipset

Samsung je ozvaničio Exynos 2100, koji predstavlja kompanijin prvi premijum čipset sa integrisanim 5G modemom i drugi model koji je kreiran u 5nm EUV proizvodnom procesu.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Procesor implementira ARM-ovo novo Cortex-X1 jezgro visokih performansi, radnog takta do 2.9GHz. Tu su i još tri Cortex-A78 jezgra i četiri efikasna Cortex-A55 jezgra. Samsung tvrdi da je CPU za 30% brži u multi-core zadacima u poređenju sa Exynos 990 modelom. Kada je u pitanju proizvodni proces, Exynos 2100 i Snapdragon 888 su modeli koji koriste Samsungov 5nm EUV.

S Pen olovka bi ipak mogla biti dio Samsung Galaxy S21 Ultra paketa

GPU koristi novi Mali-G78 dizajn sa 14 jezgara, a kompanija tvrdi da nudi poboljšanje od 40% kada su u pitanju performanse. Trojezgarni NPU koristi novu arhitekturu i ostvaruje 26 TOPS kada su u pitanju performanse.

Budući daljinski upravljači Samsung televizora će se puniti putem solarnih ćelija

Exynos 2100 uz novi Image Signal Processor (ISP) podržava kamera senzore do 200MP. Može se povezati na šest individualnih senzora i obrađuje podatke sa četiri senzora istovremeno. Multi-camera i Frame Processor (MCFP) mogu da spoje podatke o slici sa različitih kamera za kvalitetnije zumiranje i ultraširoke snimke. NPU se koristi za analiziranje scena, detektovanje lica i objekata.

Elon Musk savjetuje da koristite Signal

Na kraju, Exynos 2100 je prvi premijum Exynos čipset sa integrisanim 5G modemom. Integrisane 5G modeme imaju i Exynos 980 i 1080 modeli, ali oni su deo gornjeg srednjeg segmenta ponude čipova. Modem može da ostvari 7.35 Gbps downlink brzine na mmWave mreži i 5.1 Gbps na sub-6 mreži.

Znate li šta je Parler i zašto su ga Google i Apple izbacili iz svojih prodavnica aplikacija?

Novi Samsung Exynos 2100 čipset je već u masovnoj proizvodnji, a pokretaće novu Galaxy S21 seriju telefona.

Ovo su novosti koje donosi Xiaomi MIUI 12.5 korisnički interfejs

(benchmark)