Home Ostalo Internet Sedamnaestogodišnjak pokrenuo sajt za praćenje broja potvrđenih slučajeva zaraze COVID-19 virusom

Sedamnaestogodišnjak pokrenuo sajt za praćenje broja potvrđenih slučajeva zaraze COVID-19 virusom

Web-site ncov2019.live iza kojeg stoji sedamnaestogodišnji Avi Schiffmann nudi broj potvrđenih slučajeva koronavirusa, kao i broj smrti, te oporavljenih pacijenata širom sveta.

Kako ističu mediji, radi se o još jednom slučaju u okviru kojeg je tinejdžer učinio više od države, što je posebno zanimljivo ako se zna da je Schiffmann kodiranje naučio preko YouTube tutorijala. Zahvaljujući stečenom znanju kreirao je nCoV2019.live još krajem decembra 2019. godine, kada je virus još uvek postojao samo u Kini.

Sajt je do sada posećen preko 40 miliona puta, a prati informacije koje se preuzimaju od Svetske zdravstvene organizacije, Centra za kontrolu bolesti (CDC), te drugih relevantnih izvora informacija.

Sajt nudi i interaktivnu mapu, informacije o bolesti, i mogućnost prijave na newsletter listu, a Schiffmann je istakao da je platformu pokrenuo kada je u svetu bilo manje od hiljadu registrovanih slučajeva zaraženih koronavirusom.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(pcpress)