Home Ostalo Sistem Sony predstavlja Xperia 1.1 – za kojega se vjeruje kako vraća „staru...

Sony predstavlja Xperia 1.1 – za kojega se vjeruje kako vraća „staru slavu”

Sony Icon

Prisjetimo se godina kada je Sony bio pojam za proizvodnju pametnih telefona, bilo da se radilo o onima, donjeg, srednjeg ili pak samom vrha cjenovnog razreda. Sony Xperia XZ3, Xperia Z5 ili pak ostali nisu samo bili „obični mobiteli” slobodni smo reći kako su imali dušu. Da bi nekoliko godina nakon Sony jednostavno „potonuo” kada su u pitanju Xperia pametni telefon. Ne samo da tvrtka već duže vrijeme nije predstavila neki Xperia pametni telefon, već i prodajni rezultati nisu baš ponajbolji.

Kratki pregled prve razvojne verzije Android 11

No čini se kako Sony ima rješenje, ono dolazi sutra pod imenom Sony Xperia 1.1 (dok drugi pak tvrde kako će se zvati Xperia 5 Plus). Bez obzira na to nije sada bitno, nadovežimo se na neke značajke i specifikacije. Jedna od njih dotiče se veličine zaslona. OLED zaslon pri veličini od 6,6” uz QHD+ rezoluciju prikaza uz „rupicu” u zaslonu za pozicioniranje Selfie kamere (Selfie kamera doći će pri rezoluciji od 8MP).

Apple u ožujku predstavlja novu generaciju AirPods X uređaja – odnosno prve punkorvne slušalice

Sony Xperia 1.1 prema glasinama zadržat će 3,5mm utor za slušalice, dok će debljina samog uređaja iznositi svega 8,1mm. Unutrašnjost Sony Xperia 1.1 pametnog telefona bit će pokretana Qualcomm Snapdragon 865 chipsetom te uz 12GB radne memorije dok iznos Interne memorije još ne znamo, odnosno nije nam poznato. Android 10 pokretat će sa softverske strane čitavu Sony Xperia 1.1 odnosno povrh svega bit će instaliran Xperia korisnički launcher. Sony Xperia 1.1 kada je u pitanju Kamera ima se čime pohvaliti. Naime ista će dolaziti s 4 kamere.

Google zvanično objasnio zašto novi Huawei telefoni nemaju Google aplikacije

Jedna rezolucija iznosit će 64MP dok će druge dvije raspolagati sa 12MP (jedna od dviju kamera imati će kombinirani otvor blende između raspona 1/1,5) a ona posljednja bit će širokokutna.

Sony Xperia 1.1 Camera

Kako smo imali prilike čuti na Samsung događaju kada su predstavljeni Galaxy S20 modeli u svezi snimanja 8K, Sony Xperia 1.1 ostat će ipak na snimanju 4K video-zapisa, te će 8K ostati za neki od narednih pametnih telefona pri narednom razdoblju.

Sony događaj počinje sutra (Ponedjeljak 24.02.2020. u 8:00 sati). Cijena Sony Xperia 1.1 iznosit će oko 800 funti. Odnosno podložno je korekciji cijene u odnosu na države u kojima će Sony Xperia 1.1 biti dostupna te dali se kupuje u slobodnoj prodaji ili uz ugovornu obvezu.

U nastavku vam donosi foto-galeriju i video temeljen na CAD skicama nadolazeće Sony Xperia 1.1 modela pametnog telefona.