Home Ostalo Internet Sony spaja svoja tri odjeljenja u svrhu profitabilnosti

Sony spaja svoja tri odjeljenja u svrhu profitabilnosti

Tvrtka „Sony” za koju ste mnogo puta čuli počevši od pametni televizora, Xperia pametnih telefona pa na kraju krajeva i svima dobro poznate PlayStation igraće konzole, u naredno razdoblje ulazi s manjim promjenama pri poslovanju. Naime u svrhu što kvalitetnijeg poslovanja te u prvu ruku smanjenja gubitaka koje je u posljednje vrijeme uvelike zadesio pojedine proizvodne segmente Sonya, čelnici tvrtke odlučili su se na neke od radikalnijih poteza.

Riječ je o spajanju, objedinjenju tri proizvodna segmenta, odnosno tri jedinice koje za sada rade neovisno jedna o drugoj a ne bilježe toliko dobre prodajne rezultate.

Lošija prodaja Samsung Galaxy S20 pametnih telefona no što se očekivalo

Tako je riječ o:

„Sony Mobile Communication” odnosno odjelu koji je odgovoran za proizvodnju te plasman Sony Xperia pametnih telefona,

„Imaging Products & Solutions” odjelu koji pod sobom ima proizvodni proces te plasman kamera i fotoaparata.

„Home Entertainment & Sound”odjel koji proizvodi pametne televizore te ostale dodatne iz portfelja tvrtke Sony vezanih uz kuću te audio-zvučni segment, tj, proizvodnju audio opreme (poput zvučnika, kućnih kina te tome slično).

Dakle ove tri navedene jedinice (nećemo ih namjerno nazvati tvrtke, jer to one i nisu) od 1. travnja/aprila postaje jedno jedinica koja će se odazivati pod imenom „Sony Electronics Corporation”.

Čitava proizvodnja te plasman navedenih Sony sadržaja ostaje kao i do sada, samo što će ono sada biti objedinjeno pod jednim segmentom te zajedničkim imenom. Čelnici Sonya namjerno su istaknuli kako proizvodnja i plasman Sony PlayStation igraćih konzola (pa i naredne generacije PS5) ostaje netaknut te on i dalje ide pod svojim dobro poznatim „Sony Interactive Entertainment” ostaje posve neovisan i dalje, odnosno netaknut ovom odlukom tj, objedinjavanjem.

Sony će na Xperia 1 II telefon ugraditi i Samsungove senzore za kameru

Hoće li to zaista polučiti bolje rezultate, ostaje tek za vidjeti ali sigurni smo u jedno a to je da će vrijeme (posebice nakon što Korona virus završi) pokazati dali je Sony ovom odlukom vratio svoje poslovanje na „staze stare slave” koje je imao nekada ili će biti ovo jedan od „loših” potezan unutar organizacije rada Japanskog Sonya.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!