Home Telefoni Video koji prikazuje za šta su sposobne kamere Samsung Galaxy S20 telefona

Video koji prikazuje za šta su sposobne kamere Samsung Galaxy S20 telefona

GALAXY S20+

Samsung sa svojom ovogodišnjom linijom Galaxy S20 pametnih telefona, prilikom predstavljanja malo koga je ostavio ravnodušnim. Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra kako svojim hardverom tako i softverom donose na tržište ono što malo tko od konkurenata za sada može predstaviti (slične stvari slobodni smo reći možemo očekivati na narednim predstavljanjima).

CovidLock – zlonamjerna aplikacija koja iskorištava korisničku zabrinutost

Ipak pustimo donekle hardver i softver sada po strani te se okrenimo jednom detalju a da budemo precizni osvrnimo se samo na Galaxy S20+ model. Ne na hardver i softver u globalu već samo na Kamere Galaxy S20+ modela pametnog telefona.

Dakle na one tri Kamere koji u suštini donose:

  • 12MP (f/1.8, 26mm (wide), 1/1.76″, 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS
  • 64MP (f/2.0, (telephoto), 1/1.72″, 0.8µm, PDAF, OIS, 3x hybrid optical zoom )
  • 12MP (f/2.2, 13mm (ultrawide), 1.4µm, Super Steady video )
  • 0.3 MP, TOF 3D, f/1.0, (depth)
  • LED flash, auto-HDR, panorama

Snimanje video-zapisa (4320p@24fps, 2160p@30/60fps, 1080p@30/60/240fps, 720p@960fps ) na Galaxy S20+ izgleda kao da se snima s nekim profesionalnim aparatom a kada se još k tome Samsung Galaxy S20+ da u ruke „ljudima koji znaju svoj posao” video-zapis izgleda posve očaravajuće.

Upravo s time na umu nastao je i video-zapis (pri 8K kvaliteti) s Arktičkog kruga, koji prikazuje sve blagodati onoga gdje čovjek malo puta kroči u životu odnosno velika većina čitatelja našega portala, zasigurno nikada i neće. Zato vam u nastavku donosimo video gdje je prikazan Arktički krug, tj, njegovo mjestašce Lofoten.

Nemojte zaboraviti da je pripadajući video-zapis u potpunosti snimljen sa Samsung Galaxy S20+ pametnim telefon odnosno njegovim trima zavidnim kamerama. Gdje nam se još jednom daje do znanja kako kvalitetan hardver a samim time i softver na zavidnoj razini (Android 10) mogu učiniti i više nego „dobar posao”.

Huawei Music streaming servis stiže u Evropu

Za kraj kažimo kako nam je ovaj video-zapis na um donio i još jednu činjenicu koju se trebamo zapitati. A ona glasi: „U posljednjih nekoliko godina koliko su pametni telefoni i tehnologija u njima otišli daleko a što nam tek budućnost donosi, na to je pitanje svakako teško i odgovoriti”.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!