Home Ostalo Gadgeti Xiaomi sutra predstavlja novi Mi Mix telefon i Mi Band 6 pametnu...

Xiaomi sutra predstavlja novi Mi Mix telefon i Mi Band 6 pametnu narukvicu

Već neko vrijeme pristižu informacije o novoj verziji popularne Xiaomi Mi Band narukvice, a sada se Xiaomi oglasio o tome kada možemo očekivati zvanično predstavljanje.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Putem Twittera  Xiaomi je najavio predstavljanje za 29. mart, odnosno sutra u 13:30 časova po našem vremenu, a zajedno s Mi Band 6 narukvicom biti će predstavljen i novi Xiaomi Mi Mix telefon koji donosi tehnologiju “tekućeg sočiva” i novu “bionic” fotografiju kako to Xiaomi naziva. Iako nema mnogo informacija o samoj tehnologiji inovacioje, navodno je riječ o tankom sloju tekućine kojom će se moći mijenjati zakrivljenost sočiva.

Xiaomi sprema električni automobil

Mi Band 6 narukvica će svojim oblikom ostati dosta slična prethodnoj Mi Band 5, a od novih tehnologija donosi uz već standardne senzore pokreta i otkucaja srca, mogućnost mjerenja nivoa kiseonika u krvi, ugrađeni GPS modul i praćenje 19 novih sportova. Kineska varijanta će vjerovatno ponovno imati NFC dok će isti izostati na tržištima van Kine. Još jedna novost bi trebala biti mogućnost kontrole pametnih kućnih uređaja putem Mi Home platforme.

Huawei odlaže predstavljanje P50 serije telefona za maj

U kratkom videu na Twitteru je direktorica marketinga Xiaomija objavila izgled narukvice kao i boje u kojim će biti dostupna. Sutra ćemo znati više o cijeni i dostupnosti Xiaomi Mi Mix telefona i nove Xiaomi Mi Band 6 narukvice te ostale hardverske i softverske detalje.

Xiaomi Mi 11 Ultra stiže sa 50MP ISOCELL GN2 senzorom kamera i 6.8-inčnim ekranom

(mobhr)