Home Android YouTube uvodi upozorenja korisnicima koji pokušavaju postaviti uvredljive komentare

YouTube uvodi upozorenja korisnicima koji pokušavaju postaviti uvredljive komentare

YouTube pokušava da se izbori sa ogromnom količinom uvredljivih komentara koji se mogu naći na raznoraznim video snimcima. Upravo se ova platforma ugledala na ostale društvene mreže, te je rešila da na isti način uđe u borbu sa takvim komentarima.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Naime, YouTube će vas upitati „da li zaista želite da podelite ovaj komentar?“. Na taj način će upozoriti korisnike pre nego što se odluče da objave isti, pojaviće se i poruka da takav komentar „može biti uvredljiv prema ostalima“, a sve kako bi se dala opcija „da još jednom pogledaju komentar, pre nego što ga objave“.

Samsung radi na ISOCELL senzoru kamere od 600 megapiksela

Ova alatka neće sprečiti korisnike da postave takve komentare i ističe se da se ta poruka neće pojaviti prilikom svakog pisanja objave, već da postoji sistem koji prepoznaje karaktere, a koja je bazirana na prethodnom sadržaju koji je već nekoliko puta prijavljen, prenosi The Verge.

Oppo radi na patentu koji bi trebao donijeti izmjenjive kamere na telefone

Za kreatore je YouTube spremio nove opcije koje će pomoći sa filtriranjem komentara. Te opcije u YouTube Studio-u će pronaći svaki neprimeran ili uvredljiv komentar koji će automatski biti obeležen i zadržan na recenziju, ubrzo će isti biti i izbrisan kako ostali korisnici ne moraju da ga vide.

Google Messages aplikacija dobija opcije tajmiranih poruka

Ova opcija će se prvo pojaviti na Android uređajima i za sada samo na engleskom jeziku. Iz YouTube-a su istakli da je govor mržnje porastao za 46% u odnosu na prethodnu godinu, da je ugašeno preko 1,8 miliona kanala, a da je 54.000 video klipova sklonjeno iz istog razloga, sva ta statistika je iz poslednjeg kvartala ove godine.

(mobit)