Home Ostalo Internet YouTube više ne smatra 720p kao high definition (HD) rezoluciju

YouTube više ne smatra 720p kao high definition (HD) rezoluciju

Do sada je 360p ili 480p bila standardna definicija, a za početnu rezoluciju visokih definicija se uzimala 720p, odnosno rezolucija od 1366 x 768 tačaka. Međutim, izgleda da YouTube, koji je vlasništvu kompanije Google, više 720p ne uzima kao visoku (HD) definiciju.

Ukoliko otvorite Youtube u Chrome-u, Safari-ju ili Edge-u, puštanjem videa i menjanjem rezolucije možete da primetite da 720p više nema HD oznaku. Doskora je tu stajala jasna HD odrednica, kao što je trenutno prisutna kod 1080p rezolucije, kao i većih rezolucija ukoliko su one dostupne.

Mislite li da je ovakav potez opravdan? Iskreni da budemo, i mi se pitamo. Da li to znači da je samo pitanje vremena kada ni 1080p više neće predstavljati visoku definiciju, s obzirom da je sve više sadržaja na internetu u 1440p ili 2160p standardu? 4K sadržaja je sve više, 8K televizori su pred nama, a neki su već stigli i na srpsko tržište. Kako se na njima vide sadržaji “visoke definicije” nižih rezolucija i da li ste zadovoljni takvim prikazom, ostavljamo vama da procenite.

Da li znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera? Pridružite se našoj AndroidiOS ili Windows grupi samo jednim klikom.

(pcpress)