Home Ostalo Internet Discord odlučio da se ne proda Microsoftu

Discord odlučio da se ne proda Microsoftu

Prije mjesec dana činilo se kako je Microsoft jako blizu još jedne velike akvizicije. Glasine su govorile kako su u pregovorima s Discordom, komunikacionom platformom naročito popularnom među gamerima. Neki su mediji već nagađali što se Microsoft napraviti nakon preuzimanja kompanije te se spominjala mogućnost integracije te platforme u Xbox platformu.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

No prema novim informacijama, Discord je prekinuo razgovore s Microsoftom te su odlučili nastaviti poslovanje kao samostalna kompanija. Prema Reutersu, nastaviće s razvojem vlastite platforme i širenjem poslovanja, a u fokusu će biti monetizacija postojeće korisničke baze. Također, u kompaniji razmišljaju i o izlasku na berzu u nekoj budućnosti. Niti kada su se pojavile prve glasine o akviziciji, a niti sada iz Microsofta i Discorda nisu komentarisali situaciju tako da nije poznato što se konkretno dogodilo i zašto su pregovori prekinuti.

Piratske verzije Microsoft Office i Adobe paketa kradu podatke korisnika

Iako su Discord prije svega koriste gameri, ova je platforma s vremenom postala popularna u puno širim krugovima poput sportskih navijača, ljubitelja muzike, investitora u kriptovalute itd. Discord omogućuje tekstualnu, audio i video komunikaciju, a broj njegovih korisnika prešao je 140 miliona. Poslovni model zasnovan je na mjesečnim i godišnjim pretplatama (koje korisnicima omogućavaju neke dodatne komunikacijske opcije), a prihodi kompanije prošle su godine iznosili 130 miliona dolara. Prema posljednjoj investiciji s kraja prošle godine, vrijednost Discorda procijenjena je na 7,5 milijardi dolara.

Pojavio se video koji prikazuje render Huawei P50 Pro telefona

(zimo)