Home Ostalo Internet Google donosi direktnu prodaju na YouTube

Google donosi direktnu prodaju na YouTube

YouTube testira pojednostavljeni način kupovine predmeta koji se koriste ili pominju na vašim omiljenim kanalima. Usluga kaže da kreatori koji su deo pilota mogu da uključe određene proizvode u svoje video snimke. Ako kliknete ili dodirnete ikonu torbe za kupovinu u donjem levom uglu ekrana, YouTube će prikazati listu istaknutih predmeta.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Moći ćete da pogledate više informacija o tim proizvodima, pogledate srodne video zapise ili kupite predmete. Samo korisnici iz SAD-a koji pristupe IouTube-u preko Android-a, iOS-a i Weba videće ikonu torbe. Lako je zamisliti scenarije u kojima bi ova funkcija funkcionisala na brend, kao što su kreatori kuvanja koji se povezuju sa kuhinjskim priborom, igrači koji prilčaju o komponentama sa svojih video snimaka o izradi svog računara i naravno, otpakivanje kanala koji predstavljaju proizvode koji se prikazuju. Kreatori su mogli da prodaju robu putem čvorišta za kupovinu na svom kanalu poslednjih nekoliko godina, a ovaj najnoviji eksperiment izgleda kao još jedan način da pored brendova i YouTube ostvari prihod.

Istraživači utvrdili da li je sigurniji Google Android ili Apple iOS operativni sistem

Izveštaji se kovitlaju već duže vreme da YouTube istražuje neku funkciju u tom smeru. Brojne platforme uključuju više funkcija za kupovinu, uključujući Instagram i WhatsApp, pa nije previše iznenađujuće da Google to isto radi na YouTube-u. Na kraju, Google oglasi za kupovinu počeli su da se prikazuju ispod YouTube video snimaka još 2015. godine.

Trump ponovo zabranio Intelu da sarađuje sa Huaweijem

(pcpress)