Home Ostalo Internet Hrvatski fudbaler pokrenuo društvenu mrežu Sportyn

Hrvatski fudbaler pokrenuo društvenu mrežu Sportyn

Bivši hrvatski fudbaler Ivan Ilečić, koji je igrao za Dinamo, ali i za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, odlučio je da se upusti u internet-vode.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

On je pustio u rad globalnu aplikaciju Sportyn, društvenu mrežu za sportiste. Kako kaže, korisnici na njoj mogu da razmenjuju kratke video-snimke, tako se promovišu i budu primećeni. “Svi znamo za te klipove nekih talentovanih klinaca na TikToku, Instagramu, ali sadržaj jako brzo iscuri i ne dođe do ciljane publike. Jednostavno, ko god da gleda, ne zna o kom je igraču reč, gde igra, nema nikakvu informaciju”, rekao je za Jutarnji list 41-godišnji bivši fudbaler.

Otkriveno da Google koristi mobilne podatke bez znanja korisnika

Njegova ideja je da na besplatnoj mobilnoj aplikaciji sportisti mogu sami da objave svoje sportske video-snimke ludih poteza, egzibicija i majstorija. Tako će, nada se on, biti i na radaru skauta iz sportske industrije – slično kao što je Linkedin za biznis. Osim što mogu da se predstave i budu primećeni, Ilečić planira da bi preko Sportyn-a mladi talenti mogli da ostvare i finansiranje svog sportskog razvoja ili sponzorstvo koristeći tzv. tokenizaciju i blockchain tehnologiju.

Samsung izbacio ažuriranje za 5 godina stare Galaxy Note5 i Galaxy S6 telefone

Poznate priče uspešnih sportista koji dolaze iz siromaštva, a otkriveni su pukom slučajnošću, mogu biti dobra podloga za filmsku ekranizaciju, ali, kako kaže Ilečić, uz današnju tehnologiju mladi sportisti više ne bi trebalo da zavise od slučajnosti, sreće ili poznanstava. “Lako je danas prepoznati dobrog igrača Dinama ili Hajduka, koje skauti već prate, ali mi želimo omogućiti i nekome iz ne toliko poznatih klubova, odnosno iz manjih sredina, ako je dobar i talentovan, da ga primete i upravo to radi Sportyn algoritam”, objasnio je.

Huawei zvanično potvrdio da prodaje Honor

Korisnici objavljuju video-snimke u trajanju do 60 sekundi. Oni mogu da se dele, komentarišu i ocenjuju, a aplikacija će sama one najbolje i najkvalitetnije da gura u pravi plan. Svaki objavljeni video-snimak i potez sportiste će da se arhivira i kategorizuje prema svakom sportu, potezu ili akciji. Prema tome, i pretraživanje će biti puno jednostavnije.

Ukoliko ne želite ažurirati Windows 10, Microsoft će to uraditi umjesto vas

               

(tehnopolis)