Home Ostalo Internet Instagram uvodi QR kodove za oznake profila

Instagram uvodi QR kodove za oznake profila

I want like on instagram! Crazy subscriber addicted people person concept. Close up photo portrait of attractive funny cheerful toothy lady using holding cellular in hand isolated bright background

Prošle godine, Instagram je počeo da dodaje neke opcije koje su slične Snapchatu, koje su poslužile za dovođenje prijatelja na profil pokazujući na kameri njihovu Instagram aplikaciju. Sada, nakon kratkog perida testiranja i ispitivanja, široko se lansiraju QR kodovi koji će raditi identičan posao, ali sa jednom ključnom razlikom – ljudi koji pokušavaju da pronađu vaš profil mogu da ih pogledaju putem bilo koje aplikacije za kameru koja može da čita QR kodove.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Instagram je izgleda ozbiljno počeo da shvata svoju konkurenciju, čim redovno radi na poboljšavanju svoje popularne aplikacije. Pored najave da će implementirati chat sa Facebook Messengerom, sada nam dolazi još jedna novina vezana za pretragu profila. Svaki profil će imati svoj QR kod, koji ćete moći da slikate bilo kojom aplikacijom za skeniranje QR kodova.

Poznato koji Samsung uređaji će dobiti 3 Android nadogradnje

Bez obzira da li samo želite da se bržo povežete sa novim poznanicima, ili da lakše komunicirate sa novim ljudima, QR kod će znato olakšati mnoge segmente pretrage profila. Da biste pronašli svoj QR kod, samo pogledajte u meniju svog profila i počnite da koristite ovu novu opciju.

Istekla licenca kompanije Huawei za ažuriranje telefona proizvedenih prije Maja 2019. godine

(pcpress)