Home Ostalo Istraživanje pokazalo da korisnici najviše vole telefone sa 4 kamere

Istraživanje pokazalo da korisnici najviše vole telefone sa 4 kamere

Sistemi sa više kamera na poleđini su postali univerzalni od kako su proizvođači počeli da na tržište plasiraju telefone sa tri ili više kamera početkom 2018. godine. Prema navodima istraživačke kompanije Omdia, telefoni sa četiri kamere su napopularniji kod potrošača tokom 2020. godine.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Prednost implementiranja većeg broja senzora je očigledna – sa više sočiva i senzora telefoni mogu da kreiraju bolje varijacije fotografija, bez kompromitovanja njihovog kvaliteta.

Xiaomi i zvanično zauzeo treću poziciju najvećih proizvođača mobilnih telefona | Balkan Android

Omdia ističe da se telefoni sa više kamera više i ne smatraju premijum modelima. Ova karakteristika je postala sve učestalija, ali i neophodnija i na modelima iz srednjeg i donjeg segmenta.

MediaTek MT6893 čipset donosi performanse slične Snapdragon 865

Kada je u pitanju treće tromesečje ove godine, gotovo 60% isporuke su činili telefoni sa četiri kamere. Realme je bio jedna od kompanija koja nije objavila telfon sa jednom kamerom na poleđini.

Qualcomm objavio svoj novi premium čipset, Snapdragon 888

Kada je u pitanju tržišno učešće, zanimljivo je da je Apple bio prilično konzervativan na polju kamera. Kompanijin iPhone SE (2020) model, koji ima samo jednu kameru, je uspeo da pokrije gotovo trećinu prodaje tokom trećeg tromesečja. S druge strane je Xiaomi, a tri od svakih pet kompanijinih telefona imaju četiri kamere, dok preko 80 procenata telefona ima više kamera.

Huawei P50 bi navodno trebao dobiti tečna sočiva kamere

(benchmark)