Home Android Telefoni Pojavile se detaljne specifikacije i renderi Huawei Mate 40 serije telefona

Pojavile se detaljne specifikacije i renderi Huawei Mate 40 serije telefona

Huawei će naredni četvrtak, odnosno 22. oktobra, zvanično predstaviti nove uređaje iz Huawei Mate 40 serije. Manje od sedam dana prije samog predstavljanja, njemački winfuture.de objavio je medijske fotografije i specifikacije Huawei Mate 40 Pro modela. Osim “Pro” modela, od Huaweija se očekuje da predstavi “običnu” Huawei Mate 40 varijantu, ali i “Pro Plus” varijantu koja bi mogla imati modul kamere u obliku osmougla. Takođe iu ove godine bi trebala postojati luksuzna Mate 40 RS Porsche Design verzija.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Prema informacijama koje je objavio spomenuti medij, Huawei će u Europi prodavati Mate 40 Pro u varijanti sa 8GB radne memorije i 256GB UFS3,1 interne memorije. Uređaj će pokretati Kirin 9000 (u glasinama poznat kao Kirin 1000 ili 1020) procesor proizveden u 5nm prozivodnom procesu, koji će se sastojati od 4 ARM Cortex-A55 jezgre na maksimalnom radnom taktu od 2,04GHz te 4 Cortex-A77 jezgre na maksimalnom taktu od 2.54GHz, gdje je Huawei jednu jezgru overclockovati na 3,31GHz, što bi prema benchmark testovima, kako navodi winfuture.de, trebalo osigurati bolji rezultat od Snapdragona 865+.

Google Asistent sada prepoznaje pjesme koje mu otpjevate

Samsung ismijava Apple jer uz iPhone više u kutiji ne dolazi punjač

Na poleđini pronalazimo četiri kamere postavljene u crni prsten. Osim tri “klasične” kamere, ubačen je i novi senzor/kamera za laserski autofokus. Primarna kamera ima senzor rezolucije 50MP te f/1.9 otvor blende uz optičku stabilizaciju slike. Tu je i 20MP (f/1.8) širokougaona kamera te 12MP telefoto kamera otvora blende f/3.4, što daje pet puta optičko povećanje. Na prednjoj strani nalazimo “waterfall” ekran s otvorom u kojem je smještena prednja 13MP kamera i 3D senzor.

Microsoft bez pitanja instalira PWA verzije Word, Excel, PowerPoint i Outlook aplikacija na Windows 10 računare

Šta je LiDAR senzor koji se nalazi na leđima iPhone 12 serije telefona

Ugrađena baterija kapaciteta je 4400mAh uz 65W brzo punjenje, podršku za bežično i reverzibilno punjenje. Od mogućnosti povezivanja tu je 5G, Bluetooth 5.2, NFC i WiFi6. Dimenzije su 162,9mm x 75,5mm x 9,1mm, uz masu od 212 grama. Uređaj dolazi s Androidom 10 i EMUI 11 korisničkih interfejsa, bez predinstaliranih Google servisa koje mijenjaju HMS, AppGallery i Petal Search.

(mobhr)