Home Android Telefoni Pojavili se novi detalji o Sony Xperia 5 II telefonu

Pojavili se novi detalji o Sony Xperia 5 II telefonu

Sony radi na drugoj generaciji Xperia 5 telefona, koji bi trebalo da nosi naziv Xperia 5 II, a veliki broj informacija o uređaju nam je omogućio poznati dojavljivač Evan Blass (@evleaks).

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Sony Xperia 5 II će, prema navodima, koristiti 6.1-inčni displej sa 21:9 odnosom stranica i imaće stopu osvežavanja ekrana od 120Hz.

Hakeri sada mogu iskoristiti Windows Defender da instaliraju virus na vaš računar

Okviri sa strane su izuzetno tanki, dok je Sony uspeo da zadrži svoje prepoznatljive gornje i donje okvire. To znači da neće biti neobičnih izreza i otvora u ekranu za selfi kameru i prateće senzore.

Srbija se obavezala da izbaci Huawei telekomunikacionu opremu?

Kada smo kod kamera, Sony je izabrao trostruki sistem na poleđini, kreiran u saradnji sa ZEISS Optics. Glavna kamera ima 12MP senzor sa f/1.7 otvorom blende i 24mm objektivom. Telefoto i ultraširoka kamera su takođe 12MP. Telefon će imati mogućnost snimanja 120fps videa u 4K HDR.

Otkriven razlog za iznenadnu pojavu telefona okačenih na drveću u Čikagu

Što se tiče unutrašnjeg hardvera, telefon će pokretati Qualcomm Snapdragon 865 čipset, uz 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora, a očekuje se i podrška za proširenje preko microSD kartice.

Novi detalji o Samsung Galaxy S20 Fan Edition telefonu

Za softversku podršku će biti zadužen Android 10, uz minimalno prilagođavanje korisničkog interfejsa. Telefon će imati i stereo zvučnike i 3.5mm priključak. Sve će napajati baterija od 4000mAh.

ZTE predstavio prvi telefon sa kamerom ispod ekrana – Axon 20 5G

Sony je potvrdio da će Xperia 5 II predstaviti 17. septembra, dok se u prodaji očekuje tokom oktobra.

(benchmark)