Home Windows Windows PC Pozivi dostupni za desktop WhatsApp aplikaciju

Pozivi dostupni za desktop WhatsApp aplikaciju

Facebook se napokon odlučio dodati glasovne i vodeo pozive u desktop verziju svoje WhatsApp aplikacije za dopisivanje koja je ove godine počela gubiti korisnike zbog početka dijeljenja dodatnih informacija sa Facebookom. Zbog toga su sada pokušavaju popraviti sve što se popraviti može, a to znači i uvođenje poziva na prilično zaostalu Windows i Mac aplikaciju koju inače ne možete koristiti ako vaš telefon nije online.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Huawei telefoni od polovine ove godine stižu sa HarmonyOS umjesto Google Androida

U objavi, servis ističe da je primećen veliki rast broja korisnika koji jedni druge pozivaju na WhatsApp-u tokom prethodnih godinu dana. To ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da je pandemija koronavirusa dovela do toga da se video i glasovni servisi sve više koriste kako bi korisnici ostali u vezi sa porodicom i prijateljima.

Asus sprema prvi telefon sa 18 GB RAM-a

Xiaomi predstavio Redmi Note 10, Redmi Note 10s, Redmi Note 10 5G i Redmi Note 10 Pro

Nudeći video pozive na računarima, WhatsApp korisnicima omogućava da svoje najbliže vide jasnije. Pored toga, omogućava im da rade druge stvari i pomeraju se dok su u razgovoru. WhatsApp glasovni i video pozivi rade u portret i panoramskom položaju, a korisnici mogu da podese pojavljivanje prozora za razgovore u vrhu drugih otvorenih aplikacija.

Xiaomi Mi Band 5 – test, utisci i iskustva

Ovaj mjesec besplatno preuzmite Ratchet & Clank za PlayStation konzole

Trenutno su dostupni samo jedan-na-jedan enkriptovani pozivi, kako bi se osiguralo da na desktopu sve funkcioniše kako treba. WhatsApp obećava da će funkciju proširiti kako bi uključio i grupne glasovne i video pozive u budućnosti.

Vještačka inteligencija pretvara stare fotografije u video

Microsoft planira ažuriranjem ukloniti najbeskorisniji folder u Windows 10

(benchmark)