Home Ostalo Prema ranim testovima novi Exynos čipset bi mogao biti brži od budućeg...

Prema ranim testovima novi Exynos čipset bi mogao biti brži od budućeg Snapdragon 875 čipseta

Iako je rano za ovakve informacije i prvi telefoni sa Samsungovim Exynos 1000 čipsetom se ne očekuju pre februara naredne godine, zanimljivo je videti da bi čipset južnokorejske kompanije konačno mogao po performansama prevazići velikog rivala.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Informacije stižu sa foruma iz Južne Koreje, gde su objavljeni različiti rezultati testova sa Geekbencha. Navodno, testirana su dva Samsung Galaxy S21/S30 modela – jedan sa Exynos 1000 i drugi sa Snapdragon 875 čipsetom. Takođe, u test je uključen i Xiaomi Mi 11 telefon sa Qualcomm Snapdragon 875 čipom.

Kineski Vivo razvio novu generaciju RGBW senzora koji prima 160% više svjetla

Nisu objavljeni nikakvi screenshotovi, tako da nema vidljivih dokaza i pomenute informacije je potrebno uzeti sa rezervom. U single-core testu Exynos 1000 je ostvario 1302 poena, dok je u multi-core testu zabeležio 4250 poena; na istim testovima Snapdragon 875 je zabeležio rezultate od 1159 i 4090 poena. Mi 11 ne zaostaje i ostvario je rezultate od 1102 i 4113 poena.

Samsung sprema sopstveni ISOCELL Vizion 3D ToF senzor

Izvor dodaje da još uvek postoji problem sa ARM-ovim novim Cortex-X1 jezgrom, pa je Samsung odlučio da ga postavi na viši takt. To potvrđuje da će oba čipseta koristiti Cortex-X1 jezgro. Jasno je da su telefoni sa testa modeli iz rane proizvodnje, tako da se po objavi očekuju značajno bolji rezultati dva čipseta i videćemo kakve će rezultate ostvariti tada.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

(benchmark)