Home Ostalo Internet Prodati Yahoo! i AOL za 5 milijardi dolara

Prodati Yahoo! i AOL za 5 milijardi dolara

Verizon je spojio AOL i Yahoo u podružnicu nazvanu Oath 2017. godine, da bi je na kraju preimenovao u Verizon Media. Nova kompanija, u kojoj će Verizon zadržati 10 odsto udela, biće preimenovana samo u -“Yahoo”.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Verizon je prvobitno kupio AOL za 4,4 milijarde dolara, a Yahoo za 4,5 milijardi dolara, što sve ovo čini prilično lošu stvar za Verizon. Međutim, Verizon Media je dobro poslovao 2020. godine, zabeleživši snažan rast prihoda, koji se nastavio i do 2021. godine.

Zašto povremeno trebate restartovati svoj Android telefon

Verizon Media je učinio neverovatan posao preokrenuvši poslovanje tokom poslednje dve i po godine i potencijal rasta je ogroman (…) Tokom procesa strateškog pregleda, Apollo je pružio najjaču viziju i strategiju za sledeću fazu Verizon Medija. Imam puno poverenje da će Yahoo napredovati u svom novom domu“, rekao je izvršni direktor Verizona Hans Vestberg u izjavi. Poslednje dve godine Verizon Media vodio je Guru Gorvappan i on će i dalje voditi novoformiranu kompaniju.

Xiaomi je prvi koji će objaviti telefon sa 200 megapikselnom kamerom

Ako je Verizon Media išlo tako dobro, zašto ga Verizon sada prodaje? Odgovor je verovatno da Verizon više nije toliko zanimljiv u medijskom poslu. To je bilo sasvim očigledno iz činjenice da je Verizon u poslednjih nekoliko godina već rasprodavao svoja medijska dobra, uključujući Tumblr i Huffpost.

Pojavile se fotografije Huawei P50 telefona i potvrdile dizajn iz glasina

Prema Wall Street Journal-u, koji je prošle nedelje izvestio o mogućoj akviziciji, Verizon se nedavno usredsredio na partnerstvo ka streaming video servisima kao što su Disney+ i Hulu. Sporazum omogućava kompaniji da prikupi novac potreban za nastavak širenja svoje osnovne delatnosti, koja uključuje milijarde u izdacima za licence 5G spektra, kao i mrežnu opremu.

Samsung Meksiko greškom najavio Galaxy S21 FE telefon

(benchmark)