Home Ostalo Internet Streaming servisi pristaju na zahtjeve EU i ukidaju HD kvalitet streaminga

Streaming servisi pristaju na zahtjeve EU i ukidaju HD kvalitet streaminga

Nakon što je EU zahtjeva da velike streaming kompanije smanje video kvalitet zbog preopterećenaj servera, zvaničnici kompanije Alphabet Inc, u čijem vlasništvu je popularna video platforma YouTube, istakli su da planiraju sa smanje kvalitet steraminga servisa u Evropskoj Uniji.

Na ovaj potez su se, kako kažu, odlučili da bi smanjili preopterećenost interneta, nakon što se veliki broj Evropljana sve više prebacuje na rad od kuće i gledanje videa u kućnim uslovima, a sve ovo uzrokovano je pandemijom koronavirusa.

YouTube je druga kompanija, nakon Netflixa, koja je preudzela ove korake nakon što se streaming platformama savetovalo da smanje kvalitet svojih videa kako bi se sprečilo zagušenje interneta.

“Obavezali smo se da privremeno prebacimo sav protok u Evropskoj Uniji na standardnu definiciju, koja će biti podrazumevana”, ističe se u saopštenju kompanije. Video sadržaj standardne definicije ne prikazuje detaljan i oštar sadržaj kakav nudi video visoke definicije.

Evropski telekomunikacioni provajderi, od Vodafone-a do Deutsche Telekoma, poslednjih dana prijavljuju veliki porast internet saobraćaja, što je dovelo do toga da evropski komesar Thierry Breton implementira pomenute mere kako bi se sprečilo rušenje interneta.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(mobhr)