Home Ostalo Internet Twitter blokirao nalog Donalda Trampa, Facebook mu obrisao video

Twitter blokirao nalog Donalda Trampa, Facebook mu obrisao video

Twitter je sinoć, nakon što je Donald Tramp putem te mreže pohvalio demonstrante koji su nasilno upali u zgradu u kojoj se nalazi Kongres SAD, blokirao Trampov nalog na 12 sati.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Odnosno Twitter je blokirao Trumpov nalog sve dok ne obriše sporne tvitove, nakon čega će mu nalog ostati blokiran 12h. U slučaju da Trump ne obriše tvitove, nalog ostaje blokiran na neodrađen period.

Xiaomi tvrdi kako ne kopira Apple izbacivanjem punjača iz kutije Mi 11 telefona

Pored Twitera, koji je dugo dozvoljavao da Trump piše šta god želi bez obzira na vjerodostojnost jer je u pitanju bio zvanični nalog Predsjednika SAD, potez protiv Trumpa je povukao i Facebook brišući video u kojem Tramp tvrdi kako su izbori u SAD pokradeni.

Huawei P50 će navodno stizati sa punjačima od 135W

Da li je ovo početak kraja društvenih mreža kakve do sada poznajemo? U kojim puštaju da se dezinformacije i govor mržnje šire do besvjesti dok nam iste te mreže određuju šta i kako ćemo vidjeti na svom news feedu kako bi maksimizovali svoj profit i stvorile informacioni balon koji korisnicima servira samo jedan pogled na svijet?

Pojavilo se više detalja o kamerama Galaxy S21, Galaxy S21 Plus i Galaxy S21 Ultra telefona

Nadajmo se da jeste jer ni do sada nije postojala sloboda govora s obzirom da su društvene mreže, prija svega Facebook, određivale šta ćemo vidjeti i šta se smatra kršenjem njihovih pravila.

Microsoft sprema vizuelni redizajn Windows 10 operativnog sistema