Home Ostalo Internet Instagram blokirao profil aplikacije Signal

Instagram blokirao profil aplikacije Signal

Facebook je odbio prikazivati Signalove oglase na Instagramu kojima su iz te aplikacije za dopisivanje htjeli korisnicima naglasiti koje sve vrste podataka Instagram prikuplja o njima i prodaje oglašavačima.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

U objavi na blogu Signala pod naslovom “Instagramovi oglasi koje vam Facebook ne želi pokazati”, pojašnjeno je kako su u Signalu napravili “ciljane oglase u više varijanti” koji pokazuju korisniku lične podatke koje Facebook prikuplja od njega i pristup kojima prodaje trećim stranama. Oglas koji je Signal htio uputiti korisnicima Instagrama, informisao bi ih o tome zašto su dobili taj oglas, kao što je prikazano u primjeru niže.

Novi video detaljno prikazuje Huawei Harmony OS

Oglas bi jednostavno prikazao dio informacija prikupljenih od korisnika koje koriste platforme za oglašavanje. Facebooku se ta ideja nije svidjela, stoji napisano na blogu Signala. Biti transparentan oko toga kako oglasi koriste podatke korisnika očigledno je dovoljno da dobijete zabranu; u svijetu Facebooka jedino je prihvatljivo sakriti to što radite od korisnika.

Samsung prestaje ažurirati Galaxy S8 telefon bezbjednonosnim zakrpama

Iz Facebooka za sad nema zvaničnog komentara oko zabrane koju je Signal zaradio na Instagramu, ali u šturom saopđtenju su sve odbacili kao Signalovu “podvalu” te dodali da Signal nikad nije niti pokušao pustiti te oglase prema korisnicima, ali i da njihov korisnički nalog na Instagramu nije ugašen zbog pokušaja da to naprave.

Discord naredne stiže na PlayStation Network

Podsjetimo, Signal je u januaru dobio ogroman priliv novih korisnika, nakon što je američki milijarder Elon Musk poručio putem Twittera svojim pratiocima da se prebace na Signal s WhatsAppa.

(zimo)