Home Windows Windows PC Chrome 85 donio mogućnost grupisanja tabova

Chrome 85 donio mogućnost grupisanja tabova

Kao što i samo ime govori, grupe tabova vam omogućavaju da sakupljate povezane tabove u jedan prikladan klaster. Već neko vreme je moguće testirati grupe tabova aktiviranjem eksperimentalnog Chrome Flag, ali sada, kako izveštava 9to5Google, funkcija se pomera iz faze testiranja i postaje podrazumevano dostupna u redovnoj verziji browsera.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Da biste isprobali grupe tabova, prvo se uverite da imate najnoviju verziju Chrome-a odnosno verzija 85.0.4183.102. Ovo bi trebalo automatski da se instalira sledeći put kada ponovo pokrenete browser, ali možete ga preuzeti i ručno klikom na dugme menija u gornjem desnom uglu, pomeranjem nadole na „Help“ i odabirom „About Chrome“. Browser će proveriti da li postoje novije verzije i ako je nova finkcija dostupna, imaćete mogućnost da je instalirate.

Google office aplikacije će moći vršiti izmjene direktno na Microsoft Office fajlovima

Kineski Vivo razvio novu generaciju RGBW senzora koji prima 160% više svjetla

Kada instalirate novu verziju, kliknite desnim tasterom miša na tab i u trebalo bi da vidite opciju „Add tab to new group“. Na ovaj način možete stvoriti onoliko grupa koliko želite, a zatim desnim tasterom miša kliknite druge tabove i izaberite grupu u koju ćete ih dodati.

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Samsung, LG i SK Hyunix prestaju isporučivati komponente za Huawei telefone

Grupe tabova je moguće preimenovati desnim klikom na tačku koja se nalazi pored njih, a možete i promeniti boju tačke da biste olakšali identifikaciju svake grupe.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

Edge Block, aplikacija koja vas oslobađa slučajnih dodira na ekranima sa savijenim ivicama

(zimo)