Home Ostalo Internet Microsoft navodno kupuje Discord za 10 milijardi dolara

Microsoft navodno kupuje Discord za 10 milijardi dolara

Microsoft planira novu akviziciju, a to je po svemu sudeći poznata chat aplikacija  Discord, te su, kako se tvrdi, finalni pregovori trenutno u toku. Chat softver koji se fokusira na gejming mogao bi da dostigne cenu od čak 10 milijardi dolara, pod uslovom da se giganti dogovore oko kupovine. Što je poprilično više od 7 milijardi dolara koliko je nedavno prijenjena vrijednost kompanije.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Kako pišu mediji, prilika za prodaju se otvorila nakon što je nekoliko kompanija iskazalo interesovanje. Discord je, navodno, već potpisao ugovor sa jednom od njih, te pojedini izvori tvrde da je dogovor postignut. Među zainteresovanim kompanijama našli su se i Epic Games i Amazon, ali sve ukazuje na to da je Microsoft onaj koji je pobedio u ovoj trci.

Objavljen detaljan pregled korisničkih informacija koje Google prikuplja

Discord ima oko 140 miliona mesečnih korisnika, a tokom 2020. je zaradio 130 miliona dolara. Softver je besplatan za većinu korisnika, ali zarađuje od mesečnih Nitro pretplata koje koštaju 9,99 dolara i nude premijum opcije onima koji su spremni da plate.

Huawei odlaže predstavljanje P50 serije telefona za maj

U slučaju da se ova kupovina realizuje, Discord bi bio treća chat aplikacija u vlasništvu Microsofta, pored Skype koja je kupljena 2011. godine za 8.5 milijardi dolara te Teams, koja je djelo Microsoft programera.

Iz Honora poručuju kako će napraviti bolji telefon od Huawei P i Mate telefona

(balkanandroid/pcpress)