Home Android Telefoni Pred samo predstavljanje, pojavile se specifikacije Xiaomi Mi 10T i Mi 10T...

Pred samo predstavljanje, pojavile se specifikacije Xiaomi Mi 10T i Mi 10T Pro telefona

Direktni nasljednik Xiaomi Mi 9T, uređaja koji je prošle godne definitivno bio jedan od best buy telefona, uskoro će biti zvanično predstavljen pod nazivom Xiaomi Mi 10T, a u ponudi će biti i Pro varijanta pod punim imenom Xiaomi Mi 10T Pro 5G.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

U međuvremenu su se pojavljivale razne glasine i špekulacije, a sada je procurila i lista sa svim specifikacijama. Ako je vjerovati ovom izvoru, jedina razlika između običnog i Pro modela će biti u internoj memoriji početnog modela. Prvi će imati 128, a drugi 256 GB skladišnog prostora.

HMD Global za oktobar sprema 3 nova Nokia telefona

Xiaomi objavio budžetski Redmi 9A sa 6 GB RAM-a

Inače, oba uređaja će doći sa 6,67-inčnim IPS LCD ekranom, što je jedna od stavki zbog koje je postignuta niža cijena u odnosu na modele s AMOLED-ima. Ekrani će sadržavati punch-hole rupicu za prednju kameru, što je korak unazad, s obzirom da je Mi 9T imao potpuno „čist“ ekran od ivice do ivice i pop-up selfie kameru. Očigledno su proizvođači izračunali da je rupica jeftinija od pop-up mehanizma, a korisnicima ne smeta previše.

Google je juče proslavio 22. rođendan

Cijena prosječnog telefona koje korisnici kupuju, porasla je za 10% u toku ove godine

Pokretački SoC je Snapdragon 865, a interna memorija 8 GB. Baterije obaju uređaja će imati kapacitet od odličnih 5000 mAh, a podržavaće i 33W brzo punjenje. Za sada nema tačnih informacijama o kamerama, ali vjerujemo da će i one uskoro procuriti.

Pojavile se specifikacije Nokia 7.3 5G telefona

Royole predstavio FlexPai 2 telefon

Cijena ovih uređaja na EU tržištu trebala bi iznositi između 500 i 700 evra. Zvanično predstavljanje najavljeno je za 30. septembar.

Huami predstavio Amazfit GTR 2 i Amazfit GTS 2 pametne satove

Google će Pixel 5 telefon predstaviti 30. oktobra

(mobhr)