Home Android Facebook se vraća korjenima, pokrenuo društvenu mrežu za studente pod imenom Campus

Facebook se vraća korjenima, pokrenuo društvenu mrežu za studente pod imenom Campus

Facebook je u sredu objavio pilot projekat samo za fakultete na platformi pod nazivom Facebook Campus.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Prostor je zamišljen da služi kao središte studentima u univerzitetskim kampusima, nudeći načine za pronalaženje i povezivanje sa kolegama iz razreda i praćenje događaja u kampusu – slično originalnom Facebook-u koji je pokrenut kao društvena mreža za studente 2004. godine

Samsung, LG i SK Hyunix prestaju isporučivati komponente za Huawei telefone

„Ove godine studenti širom zemlje suočavaju se sa novim izazovima, jer se neki kampusi preusmeravaju na delimično ili redovno učenje na daljinu, pa je važnije nego ikad pronaći način da ostanu povezani sa fakultetskim životom“, Charmaine Hung, menadžer proizvoda za Facebook Campus, napisao je u blogu.

Apple poručio savitljive Samsung ekrane za savitljivi iPhone

“Koledž je vreme za sklapanje novih prijatelja, pronalaženje ljudi koji dele slična interesovanja i otkrivanje novih prilika za povezivanje – od klubova do studijskih grupa, sporta i još mnogo toga. U ranim danima Facebook je bio mreža samo na koledžima, a sada se vraćamo svojim korenima sa Facebook Campusom kako bismo pomogli studentima da stvore i održavaju te odnose, čak i ako nisu na fakultetu. ”

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Slično originalnom Facebook-u, studentima će biti potrebna verifikovana univerzitetska adresa e-pošte da bi dobili pristup Facebook Campusu. Profili u kampusu su odvojeni od primarnog Facebook profila osobe, a fidovi vesti su specifični za svaki pojedini fakultetski kampus.

Huawei objavio EMUI 11 korisnički interfejs

Što se tiče prikupljanja podataka i oglašavanja, Facebook je rekao da Campus radi približno isto kao i ostatak platforme – aktivnost na Campusu može se koristiti za personalizaciju oglasa na originalnom Facebook-u i obrnuto.

Druga generacija Huawei HarmonyOS-a stiže na telefone tokom naredne godine

Trenutno u SAD-u u pilot projektu učestvuje oko 30 univerziteta. Facebook Campus promo video možete pogledati na ovom linku.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

(pcpress)